Wielrennen in Limburg

                  Welkom wielerliefhebbers  

Van harte welkom op de wielerwebsite wielrennen Limburg. Deze website is ontstaan uit mijn hobby en grote wielerliefhebberij voor het wielrennen.

Op deze website vindt u informatie over het wielrennen in de brede zin van het woord.

Mocht u ook een wielerevenement organiseren laat het ons weten door te mailen 


 


                 Wieleragenda

                  Wielernieuws 


Wielernieuws uit Limburg


Terug naar overzicht

09-01-2024

Wielerploegen Zuyd en dsm-firmenich/PostNL gaan samenwerken

Door Joost Schreurs L1
De wielerploegen van Zuyd Cycling Team en Team dsm-firmenich/PostNL gaan de samenwerking aan.
De ploegen hopen door het partnerschap de zichtbaarheid in de regio en de prestaties van de U17 tot en met U23-renners te vergroten.
Talenten
Zuyd Cycling Team is namelijk het regionale wielerteam, terwijl Team dsm-firmenich/PostNL actief is in de World Tour, het hoogste wielerniveau. DSM hoopt de talentenpijplijn te versterken. Door de samenwerking hebben ze namelijk goed zicht op de ontwikkeling van regionale talenten. Daarnaast wil DSM een uitgebreider netwerk creëren.
Succes
Voor Zuyd CT biedt het de kans om de renners onder meer toegang te geven tot eersteklas coaching en ze verder kennis te laten maken met internationale competities. Dat moet ervoor zorgen dat de kans op succes in het professionele wielrennen wordt vergroot.
Exposure
Beide teams gaan tijdens hun samenwerking onder meer talentenontwikkelingsprogramma's opstellen, hun kennis delen over trainingsmethodologie, voeding en algehele atleetontwikkeling. Zuyd CT hoopt daarnaast op een grotere exposure door de associatie met Team dsm-firmenich/PostNL.
2024
De samenwerking gaat per direct van start en is voorzien voor het gehele wielerseizoen. Beide teams hebben het voornemen om de samenwerking daarna voort te zetten.



Terug naar overzicht


GPX Bestanden 2024 Tour Etappe













Dames Wielrennen 

Heren Wielrennen

Winnares en Podium Voltanxt classic 2024

Winnaar en Podium Voltanxtclassic 2024




E-mailen
Map
Info